GOVEĐI ŽELATIN je jedan od gotovo svakodnevnih sastojaka i dodataka jelima koji su najviše koristile naše nane. Često se može pronaći u receptima za pripremu kolača i ostalih domaćih receptura. Iako se u to vrijeme nije znalo koja su ljekovita svojstva goveđeg želatina, danas je dobro poznato da on blagotvorno utiče na naše zglobove, hrskavicu, vezivno tkivo, čineći ih jačim i otpornijim na povrede.

Osim toga, on jača i srčani mišić, reguliše metabolizam, poboljšava pamćenje, čini kožu zdravijom i daje joj bolju elastičnost. U nastavku članka, upoznaćemo vas bolje sa činjenicama za šta je dobar goveđi želatin kao lijek, a saznaćete više i o tome kako da ga adekvatno pripremite kod vaše kuće.

Kakav je sastav goveđeg želatina?

Prosto govoreći, on predstavlja bezbojni prah koji je izuzetno bogat kolagenom, jer je to zapravo njegov najčistiji oblik. Svoja izvanredna ljekovita svojstva duguje upavo prisustvu dijetetskog kolagena, zatim prolinu, glicinu i proteinima kojih u, recimo, biljnom želatinu ima u znatno manjim količinama. Zbog toga se danas sve češće koristi goveđi želatin za lice i kosu – kao kozmetički proizvod koji daje fenomenalne efekte kada je zatezanje kože i uklanjanje bora u pitanju, a poznato je i da je učinkovit pri mršavljenju, te ga sadrže brojni suplementi za tu namjenu. Kao što smo već rekli, on sadrži dragocjeni prolin, glicin i brojne proteine i zbog toga ima fenomenalan uticaj na naše zdravlje. Kombinacija ovih materija znači da je goveđi želatin za hrskavicu koljena veoma dobar prirodni lijek, a ima pozitivan uticaj i na tetive, mišiće, kožu, kosti, kosu i nokte. Kao što i po samom imenu može da se pretpostavi, on je životinjskog porijekla. Tačnije, pravi se preradom njihove hrskavice, tetiva i kostiju, a dostupan je uglavnom u praškastom obliku. Najčešće je sastavni dio brojnih namirnica i proizvoda kao što su sladoledi, gumene i žele bombone, jogurt i sl..

Goveđi ŽELATIN je jednostavno najbolji prirodni lijek za zglobove i kosti!

Skelet je jedan od najvažnijih organa našeg tijela i nauka smatra da se po kostima vidi naše cjelokupno zdravstveno stanje. Ukoliko želite da izbjegnete lomove kostiju ili, ukoliko je do njih došlo, da ih zaliječite, pijte svakog dana jednu šolju goveđeg želatina kako bi one ojačale. Osim što je bogat kalcijumom, on sadrži i dragocjeni vitamin D koji povećava gustinu kostiju i njihov kvalitet, pa samim tim ćete smanjiti mogućnost za ponovne frakture i povrede. Pored toga, znatno ćete smanjiti mogućnost za dobijanje artritisa, a kada su u pitanju prirodni lijekovi za osteoporozu on daje fenomenalne rezultate. Ukoliko želite da ojačate tetive, preporučujemo vam goveđi želatin kao lijek za zglobove, a u sklopu ovog teksta saznaćete i na koji način da pripremite ovaj prirodni medikament.

Priprema goveđeg želatina nije komplikovana. Ukoliko želite da se lično uvjerite u ljekovitost ovog fenomenalnog preparata i pomognete sebi ili nekome od svojih poznanika, podijelit’ ćemo sa vama uputstvo kojim ćete saznati da je priprema goveđeg želatina jednostavna i laka. Najbolje je da kupite 150 grama, jer je ono dovoljno za period od mjesec dana korištenja, koliko i traje terapija.

Evo i recepta kako se pravi želatin: Svako veče uzmite dvije kašičice ovog proizvoda i sipajte ih u 100 ml. hladne vode. Ostavite preko noći da nabubri i da se pretvori u žele. Ujutru na prazan stomak popijte ovako pripremljen preparat, a ukoliko želite, slobodno možete da dodate med, jogurt, kiselo mlijeko ili vaš omiljeni sok od cijeđenog voća. Potrebno je da ovaj postupak ponavljate tačno mjesec dana, a nakon toga da napravite pauzu od šest mjeseci. Goveđi želatin kao lijek će vam pomoći da obnovite hrskavicu zglobova, imaćete ljepšu kosu i kožu, kao i jače nokte koji se neće listati, niti pucati. Isti tretman se savjetuje osobama koje imaju simptome kostobolje, kao i onima koji se oporavljaju nakon preloma kostiju.

Inače, Goveđi želatin, po vrlo pristupačnoj cijeni, možete kupiti u Tuzli, u prodavnicama “ORAŠNICA”, čije lokacije možete pogledati OVDJE

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Goveđi želatin