Imate problema sa mokraćnim sistemom, gihtom, reumom? I svim drugim bolestima koje nastaju zbog viška tečnosti u organizmu? Problemi sa bakterijama u mokraćnom kanalu, vaginalnom i cervikalnom brisu, a pri tome ste probali masu lijekova protiv uporne bakterije ureaplazme?

Priroda će Vam i ovoga puta dati rješenje! Malo manje poznat, ali provjereno ljekovit, LIST BREZE će Vam biti pravo rješenje za navedene probleme. Siguran je za upotrebu, i ne stvara nikakve štetne posljedice, a uspješno riješava probleme sa bakterijama, pa čak i tako upornom i teško izliječivom bakterijom kao što je ureaplazma.

Čaj od lista breze poznat je kao odličan PRIRODNI DIURETIK! Vrlo je učinkovit i kao pomoć protiv celulita, zahvaljući svojim diuretičkim svojstvima. BREZA se preporučuje za bolju probavu, za uspostavljanje normalnog krvnog pritiska, masnoća i šećera u krvi, te za bolji rad jetre i žuči. Čaj od breze se koristi i za ublažavanje kašlja, prehlade, gripe, bronhitisa, upale pluća, upale sinusa, te za sniženje povišene tjelesne temperature i ublažavanje glavobolje.

Zbog svog sastava koji obiluje fenolnom kiselinom, taninima, flavonidima, saponinima i glikoznidnim betulinima, čaj od breze djeluje protuupalno, antiseptički i antioksidativno.

Priprema se na način da se tri kašike čaja preliju sa 1 lit. ključale vode, poklopi se i ostavi da odstoji 10 min. Procijedi se i pije u toku dana. Za liječenje ureaplazme bakterije potrebno je piti i do 2 lit. dnevno, mjesec dana.

U našoj zaista jako širokoj i bogatoj ponudi ljekovitog bilja, možete pronaći i LIST BREZE – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Breza (list) čaj