DIVIZMA – ljekovita biljka koja je poznata po svom ljekovitom djelovanju već stoljećima, može pomoći u olakšavanju problema s dišnim putevima i respiratornim problemima! Ova biljka se tradicionalno koristi u prirodnoj medicini za liječenje upala dišnih puteva, kašlja, bronhitisa i astme.

Divizma je bogata fitonutrijentima i antioksidantima koji se bore protiv upale, infekcija i slobodnih radikala koji oštećuju stanice pluća.

Divizma također ima izvrstan ekspektorantni učinak, što znači da pomaže u izbacivanju sluzi i otrovnih tvari iz dišnih puteva. To zauzvrat pomaže u olakšavanju kašlja i čini disanje lakšim i ugodnijim. Osim toga, Divizma se koristi i kao prirodni lijek za upalu pluća, jer potiče imunološki sistem da se bori protiv infekcije i ubrzava proces ozdravljenja.

Isto tako, Divizma se može koristiti kao prirodni lijek za osobe koje žive u gradovima ili područjima s visokom razinom zagađenja zraka. Fitonutrijenti i antioksidanti u Divizmi pomažu u zaštiti pluća od štetnih tvari u zraku.

Uz sve ove blagodati za zdravlje pluća, Divizma je i izvrstan izvor drugih važnih hranjivih tvari, uključujući vitamin C, kalcij, željezo i magnezij.

Ukratko, Divizma je biljka koja može pomoći u održavanju zdravlja vaših pluća na prirodan način. Bez obzira jeste li se borili s respiratornim problemima ili jednostavno želite ojačati svoj imunološki sistem i zaštititi pluća od zagađenja zraka, Divizma bi mogla biti vaš najbolji prijatelj.

Priprema:
– Zagrijte vodu u loncu i ostavite da zavrije.
– Dodajte suhe usitnjene listove Divizme u vodu i smanjite vatru.
– Poklopite i pustite da se kuha oko 10-15 minuta, dok voda ne poprimi blagu boju i aroma čaja ne postane intenzivnija.
– Maknite s vatre i ostavite da se ohladi oko 5 minuta.
– Procijedite čaj.

Dodajte med ili drugi zaslađivač po želji i uživajte u zdravom i ukusnom čaju od Divizme.

U našoj zaista jako širokoj i bogatoj ponudi ljekovitog bilja, možete pronaći i čaj od Divizme – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Divizma