Jeste li ikada čuli za Psyllium? Možda ne, ali budite sigurni da će vam ova čudesna biljka pružiti mnoge koristi za vaše zdravlje i opšte blagostanje oragnizma.

Psyllium je prirodni dodatak ishrani koji vam može pomoći u održavanju probavnog sistema zdravim i poboljšati vaše opšte stanje organizma. U ovom članku ćemo istražiti najvažnije prednosti Psylliuma i naučiti kako ga najučinkovitije koristiti.

Šta je Psyllium?Psyllium je biljka koja potiče iz Indije, a koristi se već stoljećima u tradicionalnoj medicini. Njegove male sjemenke sadrže VLAKNA koja imaju izvanredan uticaj na probavni sistem.Koje su to prednosti Psylliuma?– Poboljšava probavu: Vlakna u psylliumu djeluju kao prirodni laksativ, omekšavajući stolicu i olakšavajući prolazak kroz crijeva. Ovo je posebno korisno za one koji pate od zatvora ili problema s probavom.– Reguliše razinu holesterola: Psyllium može pomoći u smanjenju razine holesterola u krvi, smanjujući rizik od srčanih bolesti.– Kontroliše nivo šećera: Redovita konzumacija psylliuma može pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi, posebno kod osoba s dijabetesom.– Potiče osjećaj sitosti: Vlakna u psylliumu povećavaju osjećaj sitosti, što može biti od pomoći osobama koje žele kontrolisati tjelesnu težinu.Kako koristiti psyllium:– Psyllium se često koristi kao dodatak prehrani. Možete ga konzumirati pomiješanog sa vodom, sokom ili jogurtom. VAŽNO je piti dovoljno tekućine tokom uzimanja psylliuma kako biste spriječili zatvor.– Psyllium možete dodati u svoje omiljene pečene proizvode poput hljeba, peciva, keksa ili palačinki… kako biste povećali sadržaj vlakana.ZAKLJUČAKPsyllium je moćna biljka koja ima pozitivan uticaj na vaš probavni sistem i opću dobrobit organizma. Bez obzira jeste li imali problema s probavom ili želite poboljšati tj. korigovati svoju tjelesnu masu, Psyllium će definitivno biti vaš nezaobilazni dodatak ishrani!

Prirodne dodatke ishrani, kao što je Psyllium, možete kupiti u našim prodavnicama ORAŠNICA, u Tuzli – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Psyllium ljuspice