NAJBOLJI I NAJJEFTINIJI prirodni lijek za anemiju

Sjeme koprive se pokazalo kao izuzetno ljekoviti dar prirode koji poboljšava opšte stanje cijelog organizma! Ono je izvrsno za jačanje imuniteta, a na prvom mjestu se ističe njegova djelotvornost u tretmanu anemije i generalnom poboljšanju kvaliteta krvi.

Sjeme koprive se upotrebljava i kao lijek protiv noćnog mokrenja, povoljno djeluje na jetru i poboljšava rad štitne žlijezde. Cijela biljka, kao i njeno sjeme, dokazali su izuzetna antibakterijska, antivirusna i antiinflamatorna svojstva.

Sjeme koprive se posebno preporučuje u tretiranju malokrvnosti. Budući da anemija nastaje zbog smanjenja broja crvenih krvnih zrnaca i niskog hemoglobina, te nedostatka vitamina B12 i folne kiseline, kopriva je pravi rezervoar korisnih materija koje će nadomjestiti deficit i poboljšati cjelokupnu krvnu sliku!

Cijela biljka i preparati poput tinkture ili čaja također uspješno redukuju probleme vezane za anemiju, a samo sjeme je najdjelotvornije. Najčešće se za liječenje anemije priprema jedinstveni prirodni preparat od koprive, pekmeza i drugih prirodnih sastojaka.

U prodavnicama Orašnica možete naći pakovanje od 315 gr. čistih sjemenki koprive pomiješanih sa domaćim slatkim jabukovim pekmezom.