Kao dodatak ishrani, “Zemaljski babin zub”, “Đavolji trn” ili Gokshur (lat. tribulus terrestris) je biljka koja ima dugu istoriju upotrebe u tradicionalnoj kineskoj medicini i ayurvedskoj praksi!

Tribulus terrestris – što je pokazano u nekim ispitivanjima – može da poveća nivo testosterona i samim tim libido i ostalo što je povezano sa testosteronom: dobro raspoloženje, bolji san, izgradnja mišića, smanjenje bola, zaštita kardiovaskularnog sistema i dr.

Istorijski gledano, Tribulus terrestris je korišten za liječenje različitih stanja, a danas ga uglavnom koriste sportisti za povećanje snage i mišićne mase, kao i za poboljšanje seksualne želje i kod muškaraca i kod žena.

Neki pripisuju olimpijski uspjeh bugarske ekipe u dizanju tegova upravo korištenjem ove biljke.

Vjeruje se da povećava proizvodnju sperme kod muškaraca i proizvodnju jajne ćelije kod žena. Također se koristi za liječenje erektilne disfunkcije.

Tribulus Terrestris možete kupiti u prodavnicama ORAŠNICA, u Tuzli – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Tribulus terrestris