ULJE ŽUTOG NOĆURKA je prirodni izvor GLA ili gama-linoleinske kiseline koja predstavlja esencijalnu omega-6 kiselinu, a koje se vrlo rijetko dovoljno stvaraju u organizmu. Ova kiselina ima funkciju u stvaranju protuupalnih agensa u organizmu, te redukciji proizvodnje holesterola, uspostavi ravnoteže estrogena i testosterona, smanjivanju krvnog pritiska i sprečavanju stvaranja krvnih ugrušaka, te stvaranju normalne strukture stanica kože.

Noćurak dokazano pomaže kod hroničnih i akutnih kožnih oboljenja kao što su akne, psorijaza, ekcemi i neurodermatitisi. Djeluje na način da hidratizira suhu kožu, čini kožu elastičnijom, zaglađuje hrapavu kožu, podmlađuje i smanjuje bore, ublažava podočnjake, umiruje alergijska stanja kože, smanjuje crvenilo, ublažava upale kod kožnog oboljenja rosacee, djeluje i kod vitiliga. Noćurak pomaže uspostavu i normalno i pravilno funkcioniranje kožne barijere.

Jako pozitivno djeluje na ženski organizam, pružajući pomoć kod neugodnih i bolnih menstruacija, za vrijeme trajanja menopauze, olakšavanju i uklanjanju teških simptoma PMS-a, kao što su glavobolje, bolne i otečene grudi, grčevi i bolovi u stomaku, povrćanje i mučnina, promjene raspoloženja… Nazivaju ga i prirodnim lijekom za uspostavu ravnoteže spolnih hormona.

Noćurak se tradicionalno koristi i kod liječenja multiple skleroze, povećane hiperaktivnosti kod djece, reumatoidnog artritisa, ali i za poboljšanje funkcije mozga. Preporučuje se kod stanja depresije, hroničnog umora, poboljšanja koncentracije i regulacije tjelesne težine.

Njegovo djelovanje dodatno ojačano sa vitaminom E, omogućava veću stabilnost masnih kiselina i usporava proces njihove razgradnje.

U našoj zaista jako širokoj i bogatoj ponudi prirodnih dodataka ishrani, možete pronaći i Ulje noćurka sa E vitaminom, u soft gel kapsulama – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Noćurak