ZEOLIT klinoptilolit je 100 % prirodni vulkanski mineral u prahu, aktiviran i mikroniziran i kao takav svestrano je upotrebljiv. Ovaj vulkanski prah u potpunosti je prirodan i izuzetno čist mineral koji sadrži 90% klinoptilolita. U svijetu postoji preko 150 vrsta zeolita, ali samo 40 njih je prirodnog porijekla.

Najpoznatiji i najkvalitetniji je ZEOLIT klinoptilolit. Ima jaku moć vezivanja za sebe toksina, pesticida i teških metala, zahvaljujući svojoj kristalnoj strukturi. Ne sadrži GMO niti nanočestice.

Na koji način ovaj mineral pomaže našem organizmu?
Ovaj mineral ima jako protuupalno i antioksidativno djelovanje koje se bori protiv slobodnih radikala. Koristi se za jaku detoksikaciju tijela, obzirom da ne ulazi u krv već se zadržava u probavnom traktu i privlači na sebe sve teške metale, te na taj način čisti naš organizam. Oslobađa organizam od gljivica i bakterija, od alkohola i nikotina, kancerogenih i radioaktivnih tvari, pesticida, alergena, alfatoksinia, nitrozamina…

Na mjesto gdje su bili otrovi ostavlja minerale u trgovima: kalij, kalcij, magnezij, silicij, željezo… ZEOLIT nije lijek, a njegovo biogeno djelovanje odlikuje se na više načina, da regulira rad svih organa, pomaže lijekovima da bolje djeluju, regulira elektrostatski potencijal stanice, prokrvljuje i jača stijenke krvnih žila, smanjuje nastajanje staračkih pjega i bora.

ZEOLIT organizmu povećava prisutnu pH vrijednost i neutralizira kiselost koja negativno utiče na organizam. Ukratko, ZEOLIT uklanja blokadu koja ugrožava vitalnost. Kada se vitalna životna snaga oslobodi i aktivira, tijelo ima vlastitu snagu za izlječenje i ublažavanje hroničnih bolesti. ZEOLIT potvrđuje teoriju da se neke bolesti mogu izliječiti prirodnim tvarima i da priroda ima lijek.

Način upotrebe:
Jednu punu kašiku (mjericu) Zeolita razmutiti u čaši vode i popiti 2-3 puta dnevno. Preporučuje se unositi minimalno 2 lit. tečnosti dnevno. Osoboma koje uzimaju određenu terapiju preporučuje se napraviti vremenski razmak od 2 do 6 sati između uzimanja lijekova i zeloita.

U našoj zaista jako širokoj i bogatoj ponudi prirodnih dodataka ishrani, možete pronaći i ZEOLIT klinoptilolit – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Zeolit