Kao jedan od najvažnijih antioksidanata u našem organizmu GLUTATION se sastoji od tri aminokiseline: glutamina, cistina i glicina. Zahvaljući kombinaciji ovih aminokiselina u organizmu se stvaraju svi potrebni proteini. Ono što ga razlikuje od drugih antioksinanata u organizmu, jeste to da se on može stvoriti u svim stanicama!

Tijelo mladog i zdravog čovjeka proizvodi glutation u dovoljnoj količini, s tim da s godinama i starenjem organizma njegova količina počinje opadati i ubrzano se trošiti. Osim navedenog na njegovo opadanje naročito utiče korištenje lijekova, hronični stres, vođenje brzog i nezdravog načina života.

Glavne funkcije glutationa su:
– Glavni antioksidans koji neutrališe i uništava štetne čestice radikala, čime smanjuje nivo oksidativnog stresa.
– Čisti organizam od štetnih otrova koje unosimo svakodnevno.
– Podiže cjelokupni imuni sistem organizma.
– Reguliše metabolizam.

Naučno je dokazano da osobe oboljele od težih bolesti imaju manjak GLUTATIONA u odnosu na zdrave osobe. U kategoriju teško oboljelih osoba spadaju onkološki pacijenti, pacijenti oboljeli od Alzheimerove bolesti, Parkinskove bolesti, autoimuni bolesnici i drugi.

S druge strane povećan nivo GLUTATIONA u organizmu značajno skraćuje period oporavka, smanjuje oštećenje mišića, povećava snagu i izdržljivost.

Na osnovu svega navedenog zaključak je da GLUTATION kroz supmlemente treba da uzimaju mladi koji imaju nedostatak GLUTATIONA u organizmu i STARIJE osobe. GLUTATION se do skoro mogao uzimati samo intravenozno, a sada ga je, sa napredovanjem tehnologije, moguće unijeti i oralno. Preporučena dnevna doza GLUTATIONA kojeg imamo u našoj ponudi je jedna tableta dnevno, uz puno vode. Postoje ograničenja, a odnose se na djecu, trudnice i dojilje koji ne smiju uzimati ovaj dodatak ishrani!

U našoj jako širokoj i bogatoj ponudi dodataka ishrani, možete, kako smo i spomenuli, pronaći i GLUTATION tablete – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Glutation