TRIPHALA (u značenju „tri ploda“) hranjiva je drevna mješavina tri vrste super-voća s područja Indije. Sastoji se od jednakih omjera sušenih plodova biljaka amalaki, haritaki i bibhitaki.

Kaže se da triphala ima moć čuvati i liječiti unutrašnje organe kao što se majka brine za svoju djecu.

Reguliše PROBAVU I GOTOVO SVE PROBAVNE TEGOBE, a kako znamo da je prema Ayurvedi dobra probava temelj zdravlja, onda je jasno da Triphala zlata vrijedi. Osim što reguliše probavu, smanjuje krvni pritisak i holesterol, čisti jetru i toksine iz cijelog tijela, smanjuje stres, potiče zdravo mršavljenje, pojačava asimilaciju hranjivih sastojaka u organizam, hrani, čisti, jača, regenerira i pomlađuje cijelo tijelo. Dubinski regenerira cijeli organizam, održava ga VITALNIM I MLADIM. Posebno je pogodna za regulaciju probave, balansira i liječi reproduktivne organe, potiče zdravlje jetre, kože i očiju, podiže imunitet, jača cijeli organizam.

Bogata je antioksidansima. Izvanredan je izvor vitamina C –  sadrži najviše vitamina C od svog drugog voća i povrća, mnogo više i od citrusnog voća!

Dobrobiti triphale ne stanu u jednu rečenicu pa je najbolje da ih upoznate u crticama:
– poboljšava probavu
– pomaže u mršavljenju
– normalizira funkcije probavnog sistema
– čisti i pomlađuje organizam
– reguliše stvaranje hemoglobina u krvi
– smanjuje holesterol
– normalizira krvni pritisak i poboljšava cirkulaciju
– osnažuje rad jetre i uravnotežuje funkcionisanje dišnog sistema
– liječi probleme s vidom i druge očne bolesti
– pomaže u liječenju kožnih bolesti
– normalizira opskrbu mozga krvlju
– smiruje i liječi nesanicu
– hrani mišiće
– podiže energiju

Prema preliminarnim istraživanjima dviju indijskih znanstvenih ustanova, triphala može izazvati umiranje kancerogenih stanica, dok istovremeno ne ugrožava normalne, zdrave stanice.

S obzirom na zaista brojne i snažne pozitivne učinke, triphala je najbolji izbor ako želite samo jednom biljnom formulom uravnotežiti cijeli organizam. Srećom, i njeno konzumiranje je jednostavno! Pije se ujutro natašte i uvečer minimum pola sata nakon zadnjeg obroka. Navečer otopite 1/2-1 malu kašiku Triphale u 2 dl. mlake vode. Ostavite da odstoji preko noći. Ujutro popijte tekućinu, a talog ostavite na dnu čaše i još ga jednom prelijte s 2 dl. mlake vode. Nakon što odstoji preko dana, uvečer opijte tekućinu, a talog slobodno kompostirajte.

I da, zapamtite ovu bitnu činjenicu! TRIPHALA JE JEDAN OD RIJETKIH BILJNIH PRIPRAVAKA KOJI SE MOŽE PITI CIJELI ŽIVOT BEZ PAUZE.

TRIPHALU naravno možete kupiti u prodavnicama ORAŠNICA, u Tuzli – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Triphala