Da li ste ikada čuli za LIOFILIZIRANO voće? Ako ne, onda ste upravo na pravom mjestu da saznate šta je to i kako vam može pomoći da uživate u svježem okusu voća u bilo koje vrijeme?

Liofilizacija je postupak koji se koristi za sušenje voća, a koji ZADRŽAVA sve njegove hranjive tvari, uključujući vitamine i minerale. Sušenje se obavlja pod vakuumom i uz nisku temperaturu, što omogućava da se voće zadrži svježe i ukusno i do nekoliko godina.

Postoje mnoge primjene liofiliziranog voća. Možete ga koristiti kao zamjenu za svježe voće u svakodnevnoj prehrani, kao dodatak u smoothije, salate ili jogurt, kao snack ili kao sastojak u kolačima i pecivima. Liofilizirano voće također može biti odlično rješenje za putovanja ili za kampovanje, gdje nije lako imati pristup svježem voću.

Neke od najpopularnijih liofiliziranih voćkica su jagode, banane, borovnice, maline, mango, ananas, šljive, i dr. Kvalitetna liofilizirana hrana nije samo ukusna, već i zdrava. Bez dodatka šećera ili konzervansa, liofilizirano voće je prirodan izvor vitamina i minerala koji vam trebaju za zdrav život!

Zanimljiv je podatak da je npr. 20 gr. liofilizirane maline jednako 150 gr. svježe maline!

Ukratko, liofilizirano voće je nova, zdrava i ukusna opcija za one koji žele uživati u svježem okusu voća u bilo koje doba godine. Probajte ga i uvjerite se u njegove prednosti!

Liofilizirano, kao i suho, dehidrirano i kandirano voće možete kupiti u našim prodavnicama ORAŠNICA, u Tuzli – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Liofilizirana malina