Sigurno ste čuli, a kod kašlja, prehlade i gripe, sigurno ste i koristili “ušpinovani šećer” sa mlijekom. Sada vam donosimo nešto još bolje i učinkovitije. ZLATNO MLIJEKO! Šta bi bilo Zlatno mlijeko?

Zlatno mlijeko je odličan napitak u borbi protiv prehlade i gripe jer je upravo najsličniji “ušpinovanom šećeru“. Sve što vam treba, tu je.. na dohvat ruke, a što je najbolje od svega, sve je potpuno prirodno i skoro na bilo koji način da koristite ove sastojke, možete samo pomoći sebi i svom organizmu!

KURKUMA, ĐUMBIR I BIBER.. djeluju antimikrobno, protuupalno i potiču čišćenje organizma od bakterija, virusa i toksina. Osim toga, svi sastojci sadrže bioaktivne komponente koje štite organizam i podižu imunitet.

Pa da pređemo na recept:

Potrebni sastojci:
– 2 šolje mlijeka
– 1 mala kašika kurkume (u prahu)
– 1 mala kašika đumbira (u prahu)
– Prstohvat crnog bibera (mljevenog)
– Med po želji

Priprema:
Mlijeko, kurkumu, đumbir i biber zagrijte u širem loncu. Miješajte dok se svi sastojci ne stope. Pustite da smjesa zavrije i da se počnu pojavljivati mjehurići na rubovima lonca. Promiješajte i pustite da vrje još minutu-dvije, ali pripazite da mlijeko ne zagori. Dobro promiješajte, ugasite vatru i pustite da napitak odstoji još 10 minuta. Dodajte med i konzumirajte toplo.

Sve ove sastojke možete kupiti u prodavnicama ORAŠNICA, u Tuzli – Kontakt

Prave stvari su vam uvijek na dohvat ruke, zar ne :)?

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Kurkuma