TAHEEBO čaj potiče iz južnoameričkih prašuma, i priprema se od kore drveta Tahebuia. Ovaj čaj ima DOKAZANO ljekovito djelovanje kod upalnih procesa u organizmu, poput reumatoidnog artritisa i osteoartritisa. Koristi se kod liječenja uvećane prostate. Osim ovoga, TAHEEBO učinkovito djeluje i kod infekcija u organizmu uzrokovanih raznim bakterijama i gljivicama.

Zahvaljujući svom sastavu: saponin, flavonoid, kumarin, tanin, lapahol, ovaj čaj djeluje kao jak ANTIOKSIDANS i koristi se za jačanje organizma, naročito kod stanja uzrokovanih hroničnim oboljenjima kao što su bronhitis, herpes, kožne bolesti, kao i u stanjima opšte iscrpljenosti i stresa.

Smatra se najjačim biljnim imunostimulantom jer beta-lapachone uspješno inhibira rast tumorskih stanica i pridonosi stvaranju novih, zdravih stanica što povećava vitalnost organizma i njegovu organsku odbranu i otpornost prema oboljenjima. Kako podstiče rad probavnog trakta, jetre i žuči dobar je čistač organizma od toksina i produkta razgradnje, čime se doprinosi OPORAVKU OSLABLJENOG IMUNOLOŠKOG SISTEMA!

Čaj se ne preporučuje trudnicama, kao ni osobama koje imaju problema sa zgrušavanjem krvi!
Čaj smiju konzumirati i djeca, uz prethodne konsultacije sa ljekarom.

Priprema čaja:
TAHEEBO čaj priprema se isključivo u vatrostalnim ili zemljenin posudicama. Jedna čajna kašikica čaja prelije se prokuhanom ključalom vodom (1 lit.). Dalje se tako preliven čaj kuha 10 min. na jakoj, a potom 20 min. na laganoj vatri. Nakon što mješavina čaja potone na dno posude, procijediti i piti čaj topao ili hladan. Čaj se ne smije pripremati u metalnim posudama jer gubi svoja ljekovita dejstva.

U našoj zaista jako širokoj i bogatoj ponudi ljekovitog bilja, možete pronaći i TAHEEBO čaj – Kontakt

Ukoliko niste u mogućnosti doći u jednu od nekoliko naših prodavnica u Tuzli, kupovinu VRLO JEDNOSTAVNO možete izvršiti putem našeg Web Shopa/Online Shopa “Zdravahrana.ba”. Kliknite na link u nastavku: Taheebo čaj